Учениците в Пловдив излизат в грипна ваканция

16774
Учениците в Пловдив излизат в грипна ваканция
Снимка: Getty Images/Guliver

От утре учениците в Пловдив са в грипна ваканция. Тази сутрин Регионалната здравна инспекция препоръча на Инспектората по образование да спре учебните занятия заради рязко увеличилия се брой болни.

Над 30 са пациентите, които вече са приети в тежко състояние в инфекциозната клиника на университетската болница "Свети Георги", като повечето от тях са деца. В двата почивни дни много пациенти, също предимно деца, са посетили и центровете за оказване на спешна медицинска помощ. Това заяви директорът на дирекция "Надзор над зарадните болести" към РЗИ Моника Троянчева.

5 области са пред грипна епидемия

Грипът настъпва и утре ще стане ясно дали ще бъде обявена епидемия в още 5 области в страната. Най-много болни в момента има в области...

"В амбулаторията на УМБАЛ "Свети Георги" през първият почивен ден са 148 обслужените деца, през вторият почивен - 137. Така се реши да се преустановят учебните занятия, с оглед ограничаване на разпространението на респираторните инфекции и на практика въвеждаме противоепидемични ограничителни мерки. Засилва се филтърът в детските градини, които не можем да ги спрем", допълни тя, цитирана от БНР.

Същите мерки, а именно засилване на филтъра, се въвеждат и за лечебните заведения, но на този етап не се предлага преустановяване на плановия прием и спиране на плановите операции, допълни доктор Троянчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com