Три полета не са успели да кацнат на "Летище София" заради силния вятър

7167
Три полета не са успели да кацнат на "Летище София" заради силния вятър
Снимка: Thinkstock

Поради силния вчерашен вятър, два самолета на авиокомпания „Wizz Air” не са успели да кацнат на „Летище София” и са пренасочени за кацане към Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на „Летище София”.

Единият самолет, който е пътувал от Дубай, е трябвало да кацне в 23.55 часа. Другият самолет е пътувал от Валенсия и по разписание е трябвало да кацне в 23.50 часа, но също е пренасочен към Пловдив. Там е настъпил хаос, защото от няколко месеца летище Пловдив премина от денонощен режим, на ограничен - персоналът е там до 10 часа вечерта. В продължение на два часа близо 300 пътници на двата самолета са били буквално заложници, защото нямаше кой да докара стълбите, да разтовари багажа и да осъществи физически контрол. Служителите на летището били извикани по спешност и едва към три часа сутринта хората са слезли на пистата.

Временно две авиокомпании отмениха полетите си до Париж

Американската авиокомпания "Делта" заради терористичните атентати отмени своите полети до френските летища "Роаси-Шарл де Гол" и "Орли"...

Още един самолет, който е на авиокомпания „Lufhanza” и е пътувал от Мюнхен, е трябвало да кацне в София в 22.05 часа, но е пренасочен към Букурещ. Причината за това отново е бил силният вятър. От пресцентъра увериха, че в момента на „Летище София” се работи при нормални условия.

Звеното за аварийно-спасителни дейности на Столичната община е обработило 27 сигнала за възникнали проблеми от вятъра през изминалата нощ, съобщиха пък от пресцентъра на Столична Община.

Премахване на паднали клони на пътните платна, паднали дървета в кв.Горна Баня и по Южната дъга, опасно скеле в кв.Гоце Дечев, отстраняване на силно увредени пътни знаци, навеси и рекламни пана в различни райони на града са част от задачите, които звеното изпълни през нощта. 90 сигнала за паднали клони по тротоарите и зелените площи в града са предадени за предприемане на действия по разчистването им на Столичния инспекторат, дирекция „Зелена система“ и на районните администрации. Осем екипа на фирмите, ангажирани с поддръжката на уличното осветление работиха през изминалата нощ по възстановяване на прекъснато осветление. Най-сериозни проблеми вятърът създаде в южните райони на София.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество