"Топлофикация": Блокираните пари няма да доведат до поскъпване на парното

12009
"Топлофикация": Блокираните пари няма да доведат до поскъпване на парното
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Финансовото състояние на "Топлофикация София" продължава да се влошава. Заради блокираните в КТБ над 90 милиона лева на дружеството е възможно поскъпване на парното и топлата вода. Това заявиха по-рано от БСП-София.

Впоследствие от дружеството отговориха: "Блокираните в КТБ средства няма да доведат да повишение в цената на топлинната енергия в София. Цената се определя от ДКЕВР съгласно нормативно утвърдени производствени разходи и показатели, които регулаторът стриктно следи и средствата в КТБ не са сред тези фактори".

1/3 от София е без парно

"До края на деня ще бъде пуснато парното отопление във две трети от сградите в София", съобщи Боян Паунов - началник отдел "Пренос и ра...

От "Топлофикация София" отговарят обясняват още, че сметките за топлинна енергия на столичани не могат да се увеличават произволно. Те се изчисляват според Наредбата за топлоснабдяването, изготвена и утвърдена от Министерството на икономиката и енергетиката, която „Топлофикация София” стриктно спазва.

Отоплителният сезон в София е гарантиран и сметките им ще бъдат коректно изчислявани според нормативната уредба. Въпреки блокираните в КТБ средства, компанията и сега се разплаща коректно със своите контрагенти и доставчици и изплаща своевременно заплатите на работниците и служителите си, завършат от топлофикационното дружество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com