Томислав Дончев: Ще разбием модела "Кой?"

14872
Томислав Дончев: Ще разбием модела "Кой?"
Снимка: БГНЕС

Ще обърнем модела „Кой?”. Това заяви в студиото на БТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

Той сподели, че обявената днес информация, че LIC 33 е купила Виваком не е вярна. „Всичко около наследството на КТБ е тревожно. Държавата се опитва да събере поне част от похарчените пари. Синдикът, който ще влезе в банката ще действа прозрачно.

Дончев: Вучков беше добър министър, но Бъчварова е нов шанс

Досега не е имало кабинет, в демократичната история на България, в който да не е имало смяна на министри. Това не е обезателно лошо. Сч...

Игри и игрички вече са започнали и затова инициирахме законодателни промени. Вярвам, че на тяхна база ще се работи добре. Проблемът с проследените пари не е те да се открият, а как да се върнат на държавата. Временният синдик ще ползва услуги от компании, специализирани в издирване на средства”, съобщи той.

Томислав Дончев обеща и да излезе с позиция до две седмици относно информация, че Български пощи изкуствено са бавили обществена поръчка за 50 млн. лв, с цел да бъде наета определена охранителна фирма.

„При мен са пристигали сигнали. Когато има атрактивна поръчка, тя разпалва всички страсти. Надбягване с един кон не е истинско състезание. Ще проверя случая. Като говорим за конкурентен пазар, фактът че се стига до процедура само с един кандидат, ние започваме да я разгледжаме в детайли”, каза вицеприемиерът.

„Да дойдат инвеститори, а не олигарси е възможно. Нов инвеститор променя цялата бизнес среда. Той води до повече конкуренция и нови форми на заетост. Олигарсите изключват бизнесмените и обратното. В България те са предостатъчно”, сподели още той.

„Всеки ден ми иде да кажа на някой, създал икономически зависимост, че пречи на държавата. Трудно можем да говорим за завършена реформа за 4 месеца, но сме започнали да действаме в здравеопазванете, в пенсионната, в административната реформа. Образованието и пазарът на труда, често биват пренебрегвани. Голяма част от проблемите се коренят в квалификацията на кадрите. Трябва да действаме с мерки в тази насока. Иска ми се да се случват по-бързо. Една от скоро одобрените програми за наука и образование помага точно тук. Трябва да използваме европейските пари” сподели Дончев за вижданията на правителството за реформи.

Български пощи е сключило договор за милиони без конкурс

"Български пощи" е най-голямото предприятие в България със своите 11 500 служители. То разчита на външна фирма за инкасовия превоз на п...

Вярвам, че в рамките на 2 седмици Калфин ще си спази обещанието за предложение за пенсионна реформа. Има различни виждания по въпроса. Тотален консенсус е невъзможен.  Това правителство не може да бъде обвинено в липса на смелост. Най-голямото предизвикателство е как кабинета да съчетае стабилността с реформите. Започне ли реформа обезателно се надига недоволство. Липса на реформи и загубата на стабилност могат да ни окажат лоша шега. У нас стабилността е добра, на фона на целия Балкански поулуостров. Това не означава отказ от реформи, но е причина да бъдем по-внимателни”, допълни той.

 

 

 

 

Собственикът на "Дунарит" е взел Vivacom?

Пиер Луврие контролира групата LIC 33, която обяви, че е новият акционер в БТК. Информацията е обявена на сайта на групата. Луврие е б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com