ТЕРЕМ няма договор с кантората на Радан Кънев, но е назначил негов кум

3511
ТЕРЕМ няма договор с кантората на Радан Кънев, но е назначил негов кум
Снимка: БГНЕС

Военноремонтният завод ТЕРЕМ няма сключен договор с кантората на Радан Кънев. Това заяви председателят на Съвета на директорите на дружеството Стоил Яков в отговор по нападки от страна на ГЕРБ.

Вчера зам.-председателят на основната управляваща партия Цвета Караянчева заяви, че от ГЕРБ настояват пред премиера да бъде проверен договорът за адвокатски услуги между кантората на лидера на ДСБ Радан Кънев и ТЕРЕМ. По думите на Караянчева договорът, сключен с дружество, е на стойност 2000 лв. на месец. „Информацията, с която разполагаме е, че за 2015 г. тази адвокатска кантора е получила 20 000 лева, въпреки че дружеството има отделен юридически отдел“, каза тя.

Ден по-късно глас от ГЕРБ - няма да искаме оставката на Москов и Ненчев

ДСБ се определя за опозиция. Напомням на премиера, че при миналия парламент ние бяхме в позицията, в която сега е Радан Кънев. Сега сре...

Шефът на ТЕРЕМ заяви, че не е знаел, че назначава кума на Радан Кънев, адвокат Васил Танков, в дружеството, предаде БНР.

Стоил Яков отрече информацията, че наетият от него юрист работи в кантората на председателя на ДСБ. А тиражираният в интернет договор на юриста за 2 600 лева е истински, потвърди шефът на държавното оръжейно дружество.

"Кумовете на разни хора имат ли право да работят, пречи ли им това, да бъдат добри юристи. А аз не съм толкова близък на Радан Кънев, че да знам, кой му е кум и кой му е сват. ТЕРЕМ е едно от големите търговски дружества и, за ваше сведение, няма правен отдел. Има един юрист, който е в майчинство. На негово място има назначена друга жена, която също предстои да излезе в майчинство. Не може едно такова огромно предприятие, с огромни възможности, да работи само и единствено с един юрист", каза Стоил Яков.

Твърденията за източване на дружеството според Яков не са верни. Той каза, че през 2014 година, ТЕРЕМ е имал над 5 милиона лева загуби, а през 2015-а е излязъл на печалба с над 3 милиона лева.

"Терем" е имало повече от разрешеното от закона пари в КТБ

Към 20 юни миналата година, когато КТБ влиза под специален надзор, има две дружества със средства в банката, на които Министерството на...

Вчера депутати от ГЕРБ поискаха ясна позиция от страна на Реформаторския блок и ДСБ, както и проверяване на "всички скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление".

Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, то тя може да поиска вот на недоверие, заяви в отговор лидерът на ДСБ Радан Кънев. "Не се учудвам, че колегите от ГЕРБ разглеждат властта като ползване на облаги. Именно затова ДСБ е в опозиция, защото ни омръзна да служим като параван за разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДСБ", каза Радан Кънев в кратко изявление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com