Такситата поскъпват с 20% от ноември

17184
Такситата поскъпват с 20% от ноември
Таксиметровите водачи ще преговарят със СО и за повишаване на тавана

С една пета скачат цените на таксиметровите услуги в София от ноември. Това са съобщили за БНТ от асоциациите на големите и на по-малките превозвачи.

 На километър такситата ще взимат по около 75 стотинки през деня и 90 през нощта.  Освен цената за пробег, с около една пета ще поскъпнат и таксите за повикване и престой.

Зеленитe еко таксита на София

Как Ви звучи - интелигентни, позитивни, облечени в униформа шофьори на таксита, които сте готови да изчакате колкото е необходимо, ...

Това е първото сериозно поскъпване от 2007 година.

От бранша твърдят, че не са се наговаряли помежду си и така отхвърлиха очакваните критики за картелно споразумение. Те разкриха, че винаги увеличават тарифите, след като най-големият играч в бранша се реши.

Таксиметровите компании този път са категорични, че ще увеличават цените, въпреки че доскоро отказваха да го направят заради намалялата покрай кризата клиентела.

Предстоящото поскъпване няма да откаже повечето хора от превоза, тъй като заради доходите го ползват рядко или само по спешност, коментират таксиджии.

Без таксита в бус лентите

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за движението по пътищата. Законопроектът, внесен от Министерски съвет, беше приет ...

Въпреки че возят на много по-ниски цени от пределно допустимите, таксиметровите водачи ще преговарят със Столичната община и за повишаване на тавана. Въпреки че законите позволяват той да се индексира веднъж годишно - то през тази той не е променян. Така пределната цена сега в столицата е 1.30 лв. през деня и 1.60 през нощта.

Според експерти след увеличението на цените в столицата, ще последва и постепенно поскъпване на превозите и в страната.

М. Дачева

 

След проверки: Такситата масово возят без включен апарат

Засилени проверки на автобусите и такситата в Черноморските курорти са извършвали екипите на Изпълнителна агенция „Автомобилна&...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество