Съюзът на артистите в България официално подкрепи студентите

23367
Съюзът на артистите в България официално подкрепи студентите

Съюзът на артистите в България (САБ) подкрепя студентите, които протестират с окупация на висшите училища, съобщават от съюза.

"САБ подкрепя протестиращите студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски", Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов", Нов български университет, Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", Техническия университет, Медицинския университет и цялата академична и студентска общност и заявява своята категорична солидарност с правото на студентите да защитават достойно исканията за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски, незабавно разпускане на 42-рото Народно събрание и насрочване на нови парламентарни избори в най-кратък срок", се посочва в обръщението към студентите.

Продължаваме с окупацията, казаха студентите в Софийския университет

Пълната окупация на Ректората на СУ продължава. Това заявиха представители на "Ранобудните студенти", които говориха след декларацията ...

"Правим това със съзнанието, че практиката на обществено управление досега, подплатена с липса на морал в политиката, незачитане на ценности и груба медийна манипулация, няма да успеят да потушат искрата на промяната този път!" - заявяват от САБ.

"Уважаеми студенти, ние ви подкрепяме и вярваме, че вие сте двигател на прогресивната промяна. В такива трудни моменти вие се създавате като личности и лидери. Протестът днес е инвестиция в бъдещето на нацията. Не се отказвайте и не позволявайте на никой да ви манипулира! Гордеем се с вас! Съединението прави силата!" - пише още в обръщението, подписано "Ваши родители, колеги и приятели".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com