Светлозар Лазаров: Операцията в Лясковец е провалена

31073
Светлозар Лазаров: Операцията в Лясковец е провалена
Снимка: БГНЕС

Операцията в Лясковец е провалена. Това каза главният секретар на Министерството на вътрешните работи Светлозар Лазаров на изслушване в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред по повод трагичния инцидент в град Лясковец, предаде „Фокус”.

„На 7 март служителите на ОД МВР Велико Търново са предоставили видео и скици на жилището на Петко Петков на служителите на Специализирания отряд за борба с тероризма. По необясними засега причини на 13 март – в деня преди провеждане на операцията, двама служители на ОД МВР Велико Търново са направили заснемане на къщата на Петко Петков”, обясни Лазаров.

БСП иска публично изслушване на Лазаров за Лясковец

В последните няколко дни се появиха множество спекулации. Редно е те да бъдат опровергани, разсеяни или потвърдени. Обществото е длъж...

„Без да е съгласувано от директор на ГД „Национална полиция, от командира на отряда, от директора на ОД МВР двама служители на дирекцията отиват и заснемат жилището на Петков. Същият ги забелязва и се скрива в къщата си. Цивилният служител на ОД МВР дава камера, с която униформеният да заснеме къщата на Петков Петков. Той влиза и снима вратата, по указание на т.нар цивилен оперативен служител звъни на врата да търси и вика Петков, в същото време снима. Необясними действия. Той се връща и предоставя камерата на цивилния служител”, заяви Светлозар Лазаров.

„Не е разпореждано повторно заснемане на къщата. Това са фриволни действия”, каза той.

По думите му Петко Петков е бил изключително раздразнителен към две неща – поведението на децата и униформени служители. „Нещата ескалират и би могло това присъствие на униформени служители да се приеме за ескалация. Петко Петков е чакал служителите на МВР. Не знам тези хора по каква мотивация и причини са направили това повторно заснемане, защо са установили контакт с униформени служители и ред други действия. Единият се беше самопрострелял преди около две години по неизяснени причини”, обясни Лазаров.

Психичноболен тормози хората в с. Вълчек, обича да пали слама

Във видинското село Вълчек има един човек, който не е добре психически, каза за Радио “Фокус”- Видин Веселин Василев, кметс...

„Оттук нататък операцията е провалена. Колегите от Специализирания отряд попадат на реална засада. Срещу тях е открит огън. Благодарение на техния професионализъм и саможертвата на инспектор Емил Шарков са предотвратени по-тежки последици”, каза още Светлозар Лазаров.

Петков е очаквал подобни действия от страна на полицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com