Сутрешният протест днес – срещу управителя на Софийска област Емил Иванов

26269
Сутрешният протест днес – срещу управителя на Софийска област Емил Иванов

И днес, в 8:00 часа предстои поредното събуждане „на кафе”. Този път обаче ще има промяна – протестиращите се събират пред сградата на Областната администрация и ще протестират срещу назначаването на Емил Иванов за областен управител на София – област, предаде БНТ.

Иванов е депутат от квотата на ДПС и е дългогодишен кмет на Своге, както и областен управител на София – област по времето на Тройната коалиция. Той има присъда от 2,5 години заради нанесена средна телесна повреда на Георги Атанасов, тогавашен управител на Клуба на културните дейци в Своге.

Новите областни управители в България - спорни или не?

След редицата кадрови избори на кабинета Орешарски, включително този на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който предизвика истински...

Срещу Емил Иванов е течала прокурорска проверка заради сделката за летището в Божурище с италианската компания „Индустриален парк София”. Иванов е проверяван заедно с бившите военни министри Николай Свинаров и Веселин Близнаков, като съмненията са за нанеси щети на държавата за 37 млн. лева.

Още по-интересен факт е кой ще заеме мястото на Иванов като депутат от квотата на ДПС. Това е следващият в листата Александър Методиев, по-известен в ромската махала като Сали. Името му беше замесено в тамошния скандал с организиране на паралелно нелегално енергоснабдяване, показан в репортаж на Нова телевизия.

През местните избори от 2011 година ТВ7 излъчи репортаж, в който двама роми, обвинени в купуване на гласове, признаха, че били принудени да го правят заради натиск от страна на Методиев. Методиев е известен и с побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов. Реферът беше зверски пребит по време на мача между Спартак-Самоков и Звездец-Горна Малина от първенството на “А” Областната група. Пред Крум Савов от Livesport.bg пребитият футболен съдия заяви, че президентът на Спартак Александър Методиев е предизвикал отборът да го смаже от бой.

В четвъртък, 18 юли, се готви голяма окупация на Народното събрание. Денят е избран, защото на 18 юли е роден Васил Левски – Апостола на свободата.

Фандъкова: Кметът не бива и не може да прекратява протестите

Кметът не бива и не може да прекратява протестите, ако не искаме да приличаме на някои съседни страни. Това каза пред журналисти кметът...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com