Студентите затвориха изцяло Ректората

42311
Студентите затвориха изцяло Ректората

След вчерашния „Поход на справедливостта”, който беше проведен с основната цел да бъде поискана сметка на политическото статукво и да бъде възстановен моралът в българската политика, от днес Ректората на Софийския университет е под пълна окупация. Заканата е, че това положение ще се задържи, докато Пламен Орешарски не подаде оставка.

В съобщение на Facebook страницата си „Ранобудните студенти” заявяват, че окупацията ще е ефективна през целия ден. Вече не се допускат и служителите на администрацията, които досега свободно влизаха в сградата на университета. Единствено преподаватели, които подкрепят протеста, ще могат да влизат в Ректората, предаде bTV. Пуснат беше и началникът на охраната на Софийския университет.

Концерт в подкрепа на антиправителствените протести

Концерт "Вдигни очи. Стоп на псевдопрехода" започна на площада пред храм "Свети Александър Невски", предаде “Фокус”. Вече с...

За днес в СУ има предвидени държавни изпити, но най-вероятно те ще бъдат отменени. Не е ясно какво ще е положението в следващите дни, когато също има изпити.

Преподавателят по Конституционно право Георги Близнашки коментира в студиото на „Тази сутрин”, че протестът на 10 ноември е бил един хубав ден за българската демокрация. По думите му скъсването с тоталитаризма е паметно за българската история, а недоволството далеч не е угаснало. „Студентите съживиха страната и успяха да увлекат огромна маса”.

Историкът Драгомир Драганов определи подобни слова като комсомолски и коментира, че той самият подкрепя демократичното право на протест, но не и окупацията като негова форма.

„Странно е поведението на управляващите, които се правят, че не виждат протестите. Сред депутатите има наши колеги от СУ и УНСС, защо не отидат да разговарят със студентите”, попита Близнашки.

Студентите се вдигат на общонационален протест „Поход на справедливостта”

Общонационален протест под надслов „Поход на справедливостта” организират „Ранобудните студенти” от 11.00 часа ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com