Студентите за съдебната реформа: Направихте компромис с доверието ни

4833
Студентите за съдебната реформа: Направихте компромис с доверието ни
Снимка: Actualno.com/Петър Чернев

С изключително остра и заклеймяваща позиция излязоха студенти в СУ "Св. Климент Охридски" заради съдебната реформа. Младите хора директно заявиха на властимащите ни политици, че са направили "исторически комрпомис" с доверието ни и с принципите ни.

Официалната позиция на Студентския съвет е публикувана на сайта му. Най-силно впечатление правят следните три въпроса, отправени към премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и председателя на Народното събрание Цецка Цачева:

От Брюксел: На Борисов му хрумна ЕС да ни помага със съдебната реформа

България ще подкрепи идеята за нова гранична служба, ланисирана от ЕС под давлението на Германия и Франция. Това заяви премиерът Бойко...

1. Смятате ли, че давате добър пример на бъдещите поколения, променяйки Конституцията на републиката, използвайки плаващи мнозинства и отказвайки се от собствените си възгледи?

2. Това ли са действията и решенията, с които искате историята да Ви помни?

Корман Исмаилов: На Захариева трябва да й се даде тласък, за да продължи започнатото

"Аз съм с убеждението, че на Екатерина Захариева трябва да й се даде достатъчно тласък, гръб и воля, за да продължи започнатото. РБ ще ...

3. Това ли беше единственият начин да запазите бастиона на ценностната Ви система? Това ли е начинът да запазите стабилносттана държавата?

Студентите нямат никакви илюзии за политическата действителност у нас: "Твърди се, че политиката – това е изкуството да правиш компромиси. Ние смятаме, че политиката е изкуството да останеш верен на принципите си. Точно тук е големият проблем – липсата на морал, липсата на достойнство и честност". Младите хора са сигурни, че този вакуум на доверие трябва да бъде запълнен, защото именно той подкопава здравите основи, на които трябва да стъпи обществото, за да има промяна. За тази промяна ще се борим ние - докрай, категорични са студентите.

"Днес ще ни игнорирате. Днес думите ни, посланията ни, вижданията ни, няма да Ви вълнуват. Но никой не е способен да спре промяната, която се задава. Защото ние я носим в сърцата си и ние ще се борим за държавата си. Силата на словото ще е основното ни оръжие. Защото студентите на Алма матер винаги са били туптящото и непокорно сърце на гражданското общество. Гответе се, защото битката за България тепърва предстои!!!", обещават студентите на политиците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com