Студенти се обявиха против окупацията на СУ във Facebook

47143
Студенти се обявиха против окупацията на СУ във Facebook

Все още и шесте входа на Ректората са заключени с вериги, протестите продължават.

Снощи много преподаватели дойдоха, за да подкрепят студентите. Те събират и подписка.

Протестиращи помогнаха на линейка да мине, избутаха тролей

Протестиращи помогнаха на линейка да мине, премествайки цял тролей, съобщава offnews. Точно в момента, когато тролей маневрирал на бу...

През нощта е имало провокатори. Студентите разказаха, че агитка се е появила и е започнала да обикаля сградата и да обиждат студентите, заключени вътре. В момента младежите се страхуват от провокации, съобщава Нова телевизия.

Тази сутрин бе създадена Facebook страница от студенти срещу окупацията на Софийския университет. 

"Бяхме лишени от правото си да учим. Ние и нашите семейства търпим лишения, за да си плащаме редовно студентските такси и да посещаваме лекции. Търговците влязоха и окупираха храма. Ние, студентите, сме символ на свободния дух, така както Университетът е символ на мястото, в което свободно могат да се дебатират всякакви идеи", се казва в посланието на студентите, които не приемат окупацията на Университета.

"Днес Университетът е окован във вериги. Оковаха го хора, които нямат нищо общо с нашите искания, нашите проблеми, нашите тревоги. Оковаха го хора, които вкараха политиката в храма. Затова - Вън тръговците от храма!", се казва още в призива.

Ръководството на СУ помоли за разбиране към окупацията

След продължило няколко часа заседание на Ректорския съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и разговор с пре...

Тази сутрин в социалната мрежа се появи и скандален запис с инструкции "как да се организира окупацията на Софийския университет". В него се обяснява как да се стигне до окупацията. В 11.00 часа се очаква пред Университета да се съберят студенти, които са срещу "оковаването му с вериги".

Ранобудните студенти пишат: "Призоваваме всички, които подкрепят това, в което вярват и студентите, а именно "че е назрял моментът за изключително сериозна промяна" да го заявят с присъствието си в понеделник в 13.30 ч. в двора на СУ. От 14 ч. започва Академическият съвет и е добре да покажем на онази част от преподавателите, които са против действията на студентите си, че са в ужасна грешка, защото обществото е с тях. Ние ще бъдем там!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com