Странни имотни сделки излязоха около кандидат за нов главен съдебен инспектор

21847
Странни имотни сделки излязоха около кандидат за нов главен съдебен инспектор
Снимка: БГНЕС

Името на съдийката Веселина Тенева, която е кандидат за главен съдебен инспектор, беше свързано със странни имотни сделки, съобщи Нова телевизия. 

„Не съм знаела за тези имотни сделки. Надявам се колегата Веселина Тенева да даде обяснения и да изчисти името си", коментира пред медията Нели Куцкова, която е говорител на Съюза на съдиите в България. 

Нели Куцкова: Хората показаха, че не са безразлични

Мафията, срастването на държавата с организираната престъпност е съвсем видимо. Имаме фасадна демокрация, която показваме пред европейс...

От Съюза на съдиите много пъти са настоявали да се проведе избор за нов съдебен инспектор. 

Веселина Йорданова Тенева е единственият кандидат за поста. Името ѝ бе внесено в деловодстото на парламента на 26 декември близо час преди да изтечече крайният срок - 18:00 часа. 

Това бе и най-спряганата кандидатура преди депутатите да излязат в коледната си ваканция. Вносители на предложението са Мая Манолова от БСП и Четин Казак от ДПС. По неофициална информация Тенева се ползва с подкрепата и на депутати от ГЕРБ.  

„Вината не е само на този парламент, но и на предишния. Те не направиха нищо, за да се спазят законовите срокове за избиране на човек на тази длъжност", коментира Нели Куцкова и уточни, че Михаил Миков е отговорил, че трудно могат да постигнат консенсус за избор на съдебен инспектор, затова процедурата се бави. 

Съюзът на съдиите иска проверка на кандидатите за главен прокурор

Комисия към Висшия съдебен съвет трябва да проверява сигналите, които поставят под съмнение честността и независимостта на кандидатит...

„Познавам бегло Веселина Тенева. Не съм съгласна да се съди за един съдия само по едно дело", каза Куцкова. Според нея информацията в медиите, че майката на Тенева е придобила два апартамента в София и имоти в Бургас, звучи достоверно. 

„В интерес на съдебната система е тези неща да бъдат изяснени", добави тя. 

Относно това, че съда не може да намери Христо Бисеров, за да го призове в съда, Куцкова отговори, че в големия град "призовкарите" трудно намират лицата, които са призовани. „Понякога се играе на гонене", каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com