Стотици сезират прокуратурата заради "Арена Армеец"

7013
Стотици сезират прокуратурата заради "Арена Армеец"

В столичната прокуратура е постъпил сигнал, подписан от 119 граждани, за противозаконно задържане на граждани в зала "Арена Армеец", посочва Topnovini.bg.

Това съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов в ефира на БНТ. Сигналът е постъпил днес след 16.00 часа и е във връзка 50-часовия работен ден на членовете на секционни избирателни комисии в София. Стотици граждани напуснаха "Арена Армеец" чак тази сутрин. Те трябваше да предадат съставените от тях протоколи и събрани бюлетини от изборния ден в неделя.

Драмата в "Арена Армеец" най-после приключи

Близо 40 часа след вота всички изборни книжа вече са предадени и в зала Арена "Армеец" няма повече чакащи. На предела на физическите ...

"Лишаването от свобода е необходимо да има пряк умисъл. Трябва да се разграничи това от едни организационни неразбории, които са били налице. Ще проверим този сигнал", обясни Сарафов.

По думите му срещу Волен Сидеров ще бъдат повдигнати две обвинения - за хулиганство и за принуда, която се изразява в това, че Сидеров е отнел телефона на една от студентките в НАТФИЗ. Нарушенията били документирани.

"Очакваме Народното събрание да се произнесат по отношение на искането за възбуждане на наказателно производство срещу Сидеров", каза Сарафов и допълни, че той няма да бъде арестуван в парламента, а ще му бъде изпратена призовка.

Според зам.-главния прокурор отпадането на депутатския имунитет няма да доведе до сътресения или проблеми. Преди време магистратите също са разполагали с такъв имунитет, който е бил отменен. "Ако подходим по аналогия, би трябвало да няма проблеми и с парламента", посочи Борислав Сарафов.

Продължава обработката на протоколи в "Арена Армеец" със 100-200 души вътре

Все още продължава обработката на протоколите от Общинската избирателна комисия (ОИК) в столицата в "Арена Армеец". Според хората, коит...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com