Стотици се организират във Facebook за подаването на общ сигнал срещу Сидеров

36467
Стотици се организират във Facebook за подаването на общ сигнал срещу Сидеров
Снимка: БГНЕС

Във връзка с последните действия на лидера на „Атака”, в социалната мрежа Facebook бе създадено събитие под наслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров". Демонстрацията ще се състои утре в 13 часа пред Съдебната палата в София. Целта е да се подаде писмен сигнал до главния прокурор Цацаров във връзка с информация, че Сидеров е извършил престъпление.

Повече от 330 души са заявили присъствие, а над 8000 са поканените до момента. Организаторите са се обърнали към главния прокурор Сотир Цацаров: 

Сидеров към журналисти: Лешояди, измекяри, проклети да сте

Хиени, продажници, лешояди, измекяри. Проклети да сте. Това бяха думите, отправени от лидера на "Атака" Волен Сидеров към варненските...

"Сигнал до Главния прокурор на Република България, г-н Сотир Цацаров с настояване за сезиране на прокуратурата и снемане на депутатския имунитет на г-н Волен Сидеров.

Не г-н Сидеров, а България и гражданското й общество имат нужда от имунитет срещу произвола и насилието, което български народен представител си позволи за пореден път да упражни върху граждани. Напълно неприемливо и арогантно е всяването на страх и физическата саморазправа от страна на лидера на парламентарно представена политическа партия, използващ своя депутатски имунитет като параван, с който се опитва да прикрие хулиганството и фашизоидните си действия. Имунитетът не е привилегия, а отговорност, която очевидно е непосилна за плещите на г-н Сидеров. Смятаме, че обществения ред в едно демократично общество трябва да бъде съблюдаван в еднаква степен както от гражданите му, така и от неговите народни представители, а неговото нарушаване санкционирано с цялата строгост на закона.
Водени от убеждението си, че компетентните институции следва да изпълняват своите задължения съгласно Конституцията и законите на Република България във връзка с опазване на обществения и правен ред в страната, настояваме Главният прокурор, г-н Сотир Цацаров, да предприеме необходимите законови действия и да поиска от Народното събрание сваляне на имунитета на г-н Волен Сидеров и да се сезира във връзка с престъпните деяния, които същият осъществява.

ПП До края на деня ще бъде качен и образец на сигнал, който всеки от присъстващите ще може да подаде в деловодството на Главния прокурор."

Организаторът Георги Тодоров специално заявява: „Искам да подчертая, че това не е протест, а подаване на писмен сигнал до главния прокурор във връзка с данни и информация, че г-н Сидеров е извършил престъпление. Разрешение за блокиране на пътни артерии, шествия и манифестации нямаме. Не е и това целта на акцията.”

Събитието можете да видите тук.

 

Обвинение в хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда грози Сидеров, имунитетът му може да бъде поискан

До утре ще стане ясно дали главният прокурор ще поиска имунитета на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров заради скандал на летище Вар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com