Станишев: Вчерашният протест беше доминиран от вандали

23193
Станишев: Вчерашният протест беше доминиран от вандали
Снимка: БГНЕС

Вчерашният протест беше организиран и в него взеха участие „вандали и ултраси, докарани от Перник и Благоевград от Борисов”. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна.

Станишев не пожела да коментира вчерашните протести пред журналистите преди да влезе в Народното събрание, но не пропусна да изкаже мнението си от парламентарната трибуна. С това беше даден своеобразен старт на обсъждането на държавния бюджет за догодина, което днес се гледа на първо четене.

91 преподаватели към Станишев: Говорите невярно и манипулативно за студентските протести

Вчерашното интервю на лидера на БСП Сергей Станишев във „Всяка неделя” предизвика светкавична реакция от страна на 91 препо...

Станишев говори след като парламентарната група на ГЕРБ обяви, че напуска залата в знак на протест срещу действията на полицията от вчера.

„Няма как Народното събрание да остане безучастно към това, което се случи. Всички видяхме сцени на насилие по същество. Опитът за превземане на сградата на българския парламент, тези, които стоят дълбоко зад организацията на тези събития, сега напускат злата”, заяви Станишев.

„Бяха докарани организирани ултраси с една цел – да щурмуват сградата на парламента. В коя демократична държава в ЕС подобно вандалско действие, подобен метеж са допустими? Трябва да се сложи разграничителна линия между правото на демократичен процес на всеки гражданин. Това се случва, благодарение на промяната от 12 май тази година. В чий интерес е всичко това? За кого се прави”, попита той. „Отговорът е очевиден за голяма част от гражданите. Те са в опозиция, но логиката, мотивацията на г-н Борисов и неговото обкръжение са ясни и деструктивни – „ако тази държава не е моя, ще я срина всеки ден”. Това е закономерно поведение за партия ГЕРБ”, каза още Сергей Станишев.

Лидерът на БСП добави, че трябва да има ясна преграда и противопоставяне на опита за метеж.

Студенти блокираха за малко автомобила на Станишев, един човек е арестуван

Студенти блокираха лидера на БСП Сергей Станишев пред Руското посолство след края на интервюто му за “Всяка неделя”, съобщи...

„Четири години ГЕРБ бяха превърнали парламента в изтривалка на едноличната воля на Борисов. Не могат да преживеят факта, че парламентаризмът се върна. Такъв вид насилие, какъвто видяхме вчера, обслужва този интерес – завръщането на ГЕРБ на власт”, заяви Станишев.

„Искам да кажа на тези, които кроят тези планове и конспирации – няма да мине. Няма да мине, защото България се нуждае от оздравяване от омразата, насаждана 4 години, когато всеки инакомислещ беше прегазван”, посочи Сергей Станишев. „Ултиматумите няма да бъдат приети. Трябва да има ясна преграда и противопоставяне на опит за метеж”, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com