Стабилизирано е състоянието на полицаите от Лясковец

22009
Стабилизирано е състоянието на полицаите от Лясковец

Стабилизирано е състоянието на тримата полицаи, ранени при провеждането на специализирана акция в Лясковец. Тежки са травмите на двама от тях. Това каза д-р Стефан Филев, лекар от Спешна помощ към МОБАЛ „Стефан Черкезов” във Велико Търново.

Двама от пациентите се оперират в момента. Те имат тежки травми на крайниците. Третият е в по-добро състояние. Няма опасност за живота им към момента, предаде Фокус.

Преговарящият от банковата драма в Сливен: Операцията в Лясковец е зле подготвена

Явно решението за директна атака в дома на Петко Савов в Лясковец не е било добро. Това коментира криминалният инспектор Тодор Тодоров ...

Полицейските служители са докарани в болницата във Велико Търново към 6.00 часа тази сутрин.

Самият факт, че има пострадали служители на МВР при инцидента в Лясковец, е сериозен проблем. Това каза за Агенция „Фокус” Тошко Тодоров, бивш психолог от Института по психология към МВР. „Най-напред, не е направена добра техническа подготовка, не са взети предвид нови неща. Ако са знаели, че този човек е събирал оръжие, от дълго време, това взето ли е под внимание при изготвянето на атаката?”, допълни той.

„При всяко едно положение, когато имаме човек с психични отклонения, ако този наистина е такъв, и не заплашва живота на останалите хора, защото е сам, най-добрият начин е да се влезе в контакт с него, за да може да се разбере доколко обострено е неговото състояние в момента. Ако е, да се изчака определено време, защото при тези хора е възможно за няколко часа кризата да премине и да се направи по-нормален контакт и той да бъде изведен. Имало е нерядко случаи с психично болни лица, при това въоръжени, които се барикадират. До момента те винаги са приключвали успешно, с преговори с тях”, каза още Тошко Тодоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com