ССБ към съдиите и всички юристи: На 14 декември, от 17.30 часа пред Съдебната палата

7765
ССБ към съдиите и всички юристи: На 14 декември, от 17.30 часа пред Съдебната палата

Съюзът на съдиите в България (ССБ) проведе днес извънредно заседание за изработване и приемане на стратегия за подкрепа на съдебната реформа чрез конкретни действия от страна на съдийската общност.

ССБ призова магистратите към три действия, считано от утре, 14 декември: 

Съдебната власт критикува изпълнителната в недалновидност, довела до полицейските протести

Поведението на изпълнителната власт води до изостряне на противопоставянето в обществото. Това се казва в изявление в отворено писмо на...

Съдиите - независимо в коя съсловна организация членуват, да изразят съпричастност към необходимостта от действителна съдебна реформа, като поставят върху тогите си знака на везната, олицетворящ справедливостта.

Председателите на съдилищата в страната и съдиите да обявят национален ден на отворените врати в съда на 16 декември 2015 г. (сряда) като организират в сградите на съдилищата срещи - дискусии с граждани, представители на други юридически професии и преподаватели по специалност право за обсъждане на практическата значимост на законодателните промени в Конституцията на Република България и Закона за съдебната власт, за укрепването на авторитета на съдебната власт и подобряването на дейността на съдилищата и прокуратурата. 

От Съюза на съдиите приканват съдиите и всички български юристи от различните гилдии в понеделник 14 декември 2015 г. от 17. 30 часа пред централния вход на Съдебната палата в София заедно да разяснят на гражданите необходимостта от провеждането на действителна съдебна реформа.

Миналата седмица съдии обявиха намерението си да се съберат пред Съдебната палата заради провалената конституционна реформа. Междувременно беше насрочен протест под наслов "Маршът на свободните! За независимо правосъдие!" с искане за реформиране на съдебната система.

Борисов видя амбиции за президентския вот в решението на ДСБ да е опозиция

Министър-председателят Бойко Борисов изтълкува решението на ДСБ да излязат в опозиция като начало на предизборна кампания за президентс...

Тържествено, сякаш ще решават съдебно дело, съдиите на България излязоха вечерта на 11 декември пред събрали се граждани при Съдебната палата в София. Самата палата беше заключена - знак за "заключената" съдебна реформа. Съдиите бяха водени от председателя на ВКС Лозан Панов. По закон те нямат право да протестират - затова и събитието с тяхно участие беше обявено като консултация с гражданите за съдебната реформа. Въпроси и отговори обаче нямаше - имаше само решимост за промяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com