Спряха още обществени поръчки на фирма, свързана с Пеевски, и голямата за личните карти

4332
Спряха още обществени поръчки на фирма, свързана с Пеевски, и голямата за личните карти
Снимка: БГНЕС

Правителството спря обществената поръчка за изработка на нови лични документи. Тя беше обявена съвсем наскоро с прогнозна стойност близо половин милиард лева.

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил също да се спрат обществени поръчки за 95 милиона лева. Това са потвърдили пред БНР от правителствената пресслужба.

Дончева към Борисов: Разграничаването става като се разграничат фирмите в Дубай

Опасявам се, че трябва да се съглася с Валентин Златев. Ако нямаш пари, защо правиш конкурс за АМ „Хемус”? Ако процедурата ...

Проектите са на Министерството на земеделието и храните и са за строителство на горски пътища от фирмата "Водстрой 98", която, според публикации, се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Все още не се знае за кои региони става дума или на какъв етап са поръчките.

Междувременно Пеевски отрече участие в спряната поръчка за строежа на първите две отсечки на магистрала "Хемус", които бяха прекратени преди два дни.

Припомняме, че в понеделник, 15 февруари, премиерът Борисов разпореди процедурата да бъде спряна заради съмненията около проекта. Той заяви, че не става дума за нарушение на закона, но е "попроверил" някои неща и е разбрал "кой кой е".

Златев "декларира", че няма нищо общо с фирмите от конкурса за "Хемус"

Аз мога да декларирам ясно и точно, че нямам никакво отношение към нито една от тези две фирми. Това каза генералният дирактор на "Луко...

Същевременно поръчката за личните документи е за 480 млн. лв. без ДДС. В началото на февруари министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обясни, че тя става дума за разходи за 11 години. Според критериите на поръчката новите лични документи трябва да са с електронен идентификатор (чип), като издаването им се планираше да започне през 2017 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com