Снимките на Местан с отстреляни вълци събраха доста възмущение

5677
Снимките на Местан с отстреляни вълци събраха доста възмущение
Снимка: БГНЕС

Не възприемам лова като хоби, но това не е тема в случая. По-скандално е, че става въпрос за политик, правещ демонстрация с трупове на животни. Светът се развива в друга посока – няма да видите политик с палто от кожи, посочи ветеринарният лекар Мила Бобадова, колумнист на Actualno.com, пред Нова телевизия. За нея примерът „Местан” не е пример, който трябва да се следва.

Двама или трима души в България им се е случвало да направят такова нещо – да убият три вълка в рамките на 10 минути, не в ловно стопанство. Вълкът те избира, не ти него – то е най-хитрото животно, каза от своя страна популярният Ути Бъчваров. Това не е нагласен лов – баровецът отива на лов, изкарват му директно пред пушката животните. Има хора, които по 50 години ходят на лов и не виждат дори вълк, обясни Бъчваров, за когото постижението на Местан показва „изключително хладнокръвие”.

Местан се хвали с отстреляни вълци

Лидерът на ДПС Лютви Местан се появи на снимков материал в сайта Bglov.com. Със снимките е илюстриран точният мерник на Местан, който е...

15% от ловците в Германия са жени, каза още Бъчваров, който обаче подчерта, че не обича на лов да се снима с трофеи. Далеч сме от това да забраним лова, за мое съжаление. В случая обаче не може да бъде приемливо политик да прави това, което Местан. Ако Меркел направи такава снимка, обществото в Германия ще я разкъса, заяви Бобадова.

Бъчваров засегна и темата с регулацията на хищниците и тяхната популация. Според него сега се действа доста по-хуманно, отколкото преди 90-те години на миналия век, когато масово се е използвала отрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество