Сметната палата изпрати одитния доклад за Авиоотряд 28 и за МС на парламента

13476
Сметната палата изпрати одитния доклад за Авиоотряд 28 и за МС на парламента
Снимка: БГНЕС

Сметната палата завърши и изпрати одита си за дейността на Авиоотряд 28 в периода 1 август 2009 година - 31 март 2013 година, съобщава ведомството на сайта.

През този период са изпълнени общо 50 полета на стойност 1 540 573 лв. за нуждите на президента и три полета за нуждите на вицепрезидента по заявки от дирекция "Протокол" на администрацията на държавния глава.

"Авиоотряд 28" минава към транспортното министерство

Депутатите в парламента решиха, че "Авиоотряд 28" преминава на подчинение на министъра на транспорта, информационните технологии и съ...

По заявки от дирекция "Международни връзки и протокол" на Народното събрание на България за одитирания период са изпълнени общо 22 полета на стойност 512 226 лв.

През същия периода от Авиоотряд 28 са изпълнени общо 243 полета на стойност 2 641 543 лв. по заявки от дирекция "Правителствен протокол" на администрацията на Министерския съвет. За същия период Авиоотряд 28 е изпълнил общо 69 заявки на министерства на стойност 872 404 лв.

За одитирания период са изпълнени общо 53 заявки на стойност 870 159 лв. за полети за нуждите на физически и юридически лица, без регламентирана правна възможност, пише в одита на Сметната палата. Тук влизат полети за Българска баскетболна федерация, за Българска федерация по волейбол, за партия ГЕРБ, за Българския енергиен холдинг, БЧК, за Световната банка, за дружествата "ЦСКА" ЕАД, Локомотив - София" АД, ПФК "Литекс-Ловеч" АД, ПФК "Левски" АД, за "Ню Бояна Вибурно" ЕООД, "АПРА"ООД, "Главболгарстрой холдинг" АД, за "КОСТЕНЕЦ РЕЗОРТ" АД, за БТПП, за адвокатско дружество "Батков и сие" и други.

Освен за дейността на Авиоотряд 28, палатата изпрати и доклад за дейността на Министерския съвет, но за периода 01.01.2011 г. до 28.02.2013 г. Одитният доклад за Министерския съвет се изпраща на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание и на министър-председателя, на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки и на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Борисов: Прокуратурата ще проверява полетите и на Тройната коалиция

Говорихме за дейността на Авиоотряд 28 през последните четири години, но прокуратурата ще пита и за периода от четирите години на Тройн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com