Слънчево време за старт на деня, следобед на много места ще превали и прегърми

1736
Слънчево време за старт на деня, следобед на много места ще превали и прегърми
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Минималните температури ще са между 8° и 13°. Днес денят ще започне с предимно слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. След пладне ще духа слаб, в Северна България – до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

По Черноморието денят ще започне с предимно слънчево време, но по-късно през деня ще има временни увеличения на облачността и на много места ще превали дъжд.

Дневните температури ще се повишат с още 3-4 градуса и максималните ще достигнат 21° - 26°

Днес ще бъде слънчево, но след обяд над Западна България ще се появи разкъсана предимно висока облачност. Почти тихо време. Дневните те...

Ще духа слаб южен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад, а около полунощ и ще се усили. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода ще е 11° - 12°.

Такава е прогнозата за времето, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 11°.

В петък бъде доста ветровито. Ще духа умерен, в Северна и Източна България силен вятър от запад-северозапад и с него, за кратко, ще нахлуе по-студен въздух. Дневните температури ще се понижат. Ще е почти без валежи, облачността ще е променлива, в много райони често ще намалява до предимно слънчево. Още през нощта срещу събота вятърът чувствително ще отслабне. Сутринта ще е студено, но през деня ще започне бързо затопляне. През почивните дни ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни в неделя. Дневните температури в неделя ще достигат 24°-29°.

Слънчева сряда

През нощта ще бъде ясно и почти тихо с минимални температури между 6° и 11°. Утре ще бъде слънчево, но след обяд над Западна Бъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com