Слънчева неделя

3643
Слънчева неделя
Снимка: БГНЕС

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месец и през деня слабо ще се понижи. През нощта над страната ще бъде ясно и почти тихо. Сутринта ще е студено с минимални температури между минус 7° и минус 2°, в крайните югозападни райони и по морския бряг малко по-високи.

Утре времето бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. Максимални температури между 5° и 10°, в София около 8°. Такава е прогнозата за времето, съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), предаде Фокус.

Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 1° и 6°

През деня все още ще превалява, предимно сняг, но валежите ще отслабнат, след обяд и ще спират. Значителни по-количество ще са в крайни...

Над Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури между 5˚ и 7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Северният вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад. Дневните температури ще се повишат с няколко градуса и максималните ще бъдат: на 1200 метра около 4°, на 2000 метра около минус 2°.

В началото на следващата седмица облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще духа слаб южен вятър и затоплянето ще продължи. В сряда ще преобладава облачно време и след обяд в Западна България ще завали дъжд. Вятърът от юг в Източна България ще се усили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com