Славчо Велков: Оградите няма да намалят бежанския поток

2322
Славчо Велков: Оградите няма да намалят бежанския поток
Снимка: Getty Images/Guliver

Каналджийството оттук нататък ще цъфти, а по отношение на България ще се развива и през Черно море. Това заяви пред БНТ експертът Славчо Велков от Центъра за близкоизточни изследвания. „Границата се преминава независимо от лошите метрологични условия. Оградите няма да намалят потока. Те са направени или да се преминават, или да бъдат заобикаляни”, коментира експертът.

По думите му България има скромни възможности за охрана по браздата и с достатъчно опитен водач мигрантите няма да бъдат забелязани.

През 2015 г. каналджиите са спечелили близо $6 млрд.

“През 2015 г. престъпници са спечелили от контрабандата на хора между 2 и 4 милиарда британски лири (3-6 млрд. долара), съобща...

„Проблемът тепърва предстои. Няколко милиона чакат на територията на Турция. Вече никой в Европа няма да им каже: Заповядайте, всички сте добри дошли”, отбеляза той.

Според математика Михаил Константинов поведението на бежанците е крайно безотговорно. „Тези, дето са си помъкнали децата, не знаят ли къде отиват? Те извършват едно престъпление – и каналджиите, и бежанците, и ние”.

Той отбеляза, че страната ни разполага с десетки КПП-та. „Защо не се минава през тях?”, попита Константинов. И добави, че през саудитската граница мигрантите никога няма да минат пълзейки, защото ще ги застрелят.

Според него границата ще бъде затворена.

Мигранти се биха помежду си с ножове в центъра на София*

Най-малко трима души са пострадали при сбиване между мигранти в центъра на София, в което са използвани ножове, съобщиха източници на b...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...