Симеон II няма да ходи на 9 май в Москва

6549
Симеон II няма да ходи на 9 май в Москва
Снимка: БГНЕС

В програмата на Симеон Сакскобургготски не фигурира пътуване на 9 май до Москва. Това се казва в официалното съобщение, публикувано на сайта на Симеон II.

Позицията е във връзка с решението на Светия Синод да споменава името на Симеон Сакскобургготски като цар на българите при извършването на обществени и частни богослужения във всички православни църкви и манастири.

На кого му пука какъв ще е Симеон Сакскобургготски?

При извършването на обществени и частни богослужения във всички църкви и манастири в диоцеза на Българската православна църква да се сп...

В публичното пространство се разрази горещ дебат около решението на Синода. Беше изразено и мнението, че то е продиктувано от натиск на руската църква, а Саксконурггорски възнамерява да отиде в Москва по случай Деня на победата.

По-долу публикуваме официалното съобщение без съкращения:

"По повод разгорещетените дебати относно решението на Светия Синод да споменава в богослуженията си Цар Симеон II, които явно са част от прийомите да се отвлича общественото внимание от злободневните въпроси,  припомняме думите на Негово Величество при връчване на ордена „Св.Иван Рилски” на 2 май:

Решението на Синода: Ставаме монархия или просто политическа игра?

Двама български президенти – Росен Плевнелиев и Георги Първанов, защитиха идеята за републиката и се противопоставиха на решен...

„Така, както съм служил на Църквата и на Република България, възнамерявам да го правя и занапред”.

Нека не позволяваме да ни манипулират с конспиративни теории и жалки политически игри, които нямат нищо общо с решението на Светия Синод. 

Ще бъде ли "царят на българите" на 9 май в Москва?

Четири пъти – толкова се споменава името на Симеон Сакскобургготски като цар в литургиите на големи празници. Това е смайващо, за...

И във връзка именно с тези конспиративни теории, ще отбележим, че в програмата на Царя не фигурира пътуване на 9 май до Москва, както бе публикувано в някои медии."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com