Силистра взе мерки срещу разпространението на "птичи грип"

16115
Силистра взе мерки срещу разпространението на "птичи грип"
Снимка: Getty Images / Guliver

Това се налага във връзка с откритите огнища на болестта в Холандия, Германия и Великобритания и вероятността заразата да проникне в нашата страна чрез диви мигриращи птици.

В Холандия е регистрирано ново огнище на птичи грип

В Холандия е регистрирано ново огнище на птичи грип, заяви министърът на икономиката на страната Шарон Дейксм, който координира въпроси...

С превантивна цел в областта започват проверки за наличие на болни или мъртви мигриращи птици. Периодични проверки и изследвания ще се извършват и в птицефермите и личните стопанства. Разпоредено е транспортирането на птици да се извършва само с изрядни ветеринарно-медицински документи за произход и здравословно състояние, а също и да не се допуска излизането на птици извън дворовете на стопаните и да се ограничи до минимум възможността за контакт между диви и домашни птици.

Фуражът, с който се изхранват домашните птици, да се съхранява в закрити помещения, а собствениците на птицевъдни обекти незабавно да сигнализират ветеринарния лекар или кмета при отклонение в здравословното състояние на отглежданите птици или при завишена смъртност. Кметовете и кметските наместници са отговорни да информират населението, че при откриване на трупове на домашни или диви птици незабавно трябва да сигнализират ветеринарните органи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество