Ще има коледни надбавки за най-ниските пенсии

30183
Ще има коледни надбавки за най-ниските пенсии
Снимка: Gettyimages

По 40 лева ще бъдат дадени на пенсионерите като коледни добавки.Тези пари ще бъдат изплатени на възрастните хора с с най-ниски пенсии.

Новината стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с финансовия министър Владислав Горанов в сградата на МФ, предаде БГНЕС.

Адемов очаква коледните надбавки да са по 50 лева на пенсионер

Моите очаквания са коледните надбавки да са по 50 лева на пенсионер, но не изключвам възможността да бъдат и по-малко. Това каза пред ж...

Поех ангажимент да дадем по 40 лв на пенсионерите с пенсии до 286 лв., това са около 1 300 000 пенсионери. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след среща с министъра на финансите, предаде "Фокус”.

Той добави: "Бях възложил на министъра на финансите да огледаме какво можем да съктатим от инфраструктурни проекти, администрация включително, за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават. Това ,че ги подлъгват през година, за да се похарчат огромни пари да не се случи пак. Това са 50 млн. лв - не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме за да спасяваме банки, асолютно прави са пенсионерите да кажат "А коледата как да я посрещнем".

 

 

Търсят възможност за коледни надбавки за ниските пенсии

Изпълнението на бюджета върви добре и ще се търсят възможности за коледни надбавки за най-ниските пенсии, заяви министърът на труда и с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com