Шефът на Авиоотряд 28 подал оставка часове преди тазвечершния инцидент

20145
Шефът на Авиоотряд 28 подал оставка часове преди тазвечершния инцидент
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Авиоотряд 28 е подал оставка часове преди инцидента с правителствения самолет, който тази вечер трябваше да откара премиера Бойко Борисов до Брюксел, но се наложи да се върне. Причината за оставката е било несъгласие с финансирането на отряда, съобщи на извънреден брифинг министърът на транспорта Ивайло Московски.

Кацането не е аварийно, нормално е, посочи той.

Правителственият самолет кацна аварийно в София, Борисов бе на борда*

Правителственият самолет на премиера Бойко Борисов е създал технически проблем по време на полета. Това потвърди самият Борисов пред "...

Проблемът със самолета на Борисов възникна на 4-ата минута, заяви шефката на правителствения пресцентър Севдалина Арнаудова, цитирана от "24 часа".

Имаше проблем с колесниците. На петия път успяхме да кацнем. Няма да отложим пътуването, в момента се подготвя другия Ербъс, с който разполага държавата и вероятно по-късно ще излетим, заяви още Арнаудова.

Бяха взети всички необходими мерки към всички институции, които имат отношение към охраната, както и сигурността на министър-председателя”, каза още Московски. Самолетът е поставен под видео наблюдение и е запечатан.

Утре ще пристигне екип от Швейцария от компанията, която сервизира Фалкона, те ще изготвят експертиза, за да се прецени дали проблемът е технически.

Китайска авиокомпания иска да пусне билети за правостоящи

Китайската нискобюджетна авиокомпания "Спринг еъруейс" отново отправи искане към местните власти за въвеждане на евтини билети за пра...

Московски уточни, че подобно нещо се случва за първи път. „Изрично настояхме да дойде външна експертиза, която да констатира причината за аварията", посочи министърът на транспорта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com