СДВР задържа Георги Харизанов

48606
СДВР задържа Георги Харизанов
Снимка: БГНЕС

В СДВР е постъпило постановление от Софийска районна прокуратура (СРП) за принудително довеждане на Георги Нейчев Харизанов, съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде „Фокус”.

Той е издирен от служители на СДВР, задържан е и представен, съгласно постановлението, на органите на прокуратурата, съобщи комисар Младен Младенов, заместник-директор на столичната дирекция на вътрешните работи.

Харизанов е бивш председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи”. Той има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1, съобщиха от Софийска градска прокуратура. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.

МЗХ: Превеждаме заплатите на хората от "Напоителни системи"

Изплащането на заплатите на служителите от "Напоителни системи" ЕАД за месец август вече е започнало, информираха от земеделското мин...

Говорителката на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова обясни, че през 2001 г., на 19 септември, е образувано досъдебно производство за кражба, извършена в големи размери, и представлява тежко умишлено престъпление, срещу неизвестен извършител. То обаче е прекратено, поради липса на доказателства, за да се приведе като обвиняем Георги Харизанов. През 2010 г. обаче са открити пръстови отпечатъци на Георги Харизанов, което е наложило възобновяването му. Тогава Харизанов е привлечен като обвиняем. В момента досъдебното производство все още е във фаза на разследване.

Георги Харизанов е работил във фирмата, от която са изчезнали парите като изпълнителен директор. Кражбата е извършена, като са били взломени 2 каси от счетоводството с технически средства, в резултат на което са били откраднати парите. Прокурорът е преценил, че доказателствата са достатъчни, за да се повдигне обвинение срещу Харизанов. На този етап само той е обвиняем, но е обвинен за съучастничество, с неизвестни засега лица. Кражбата е извършена на 23 – 24 май 2001 г.

На 10 август 2010 г. Софийска районна прокуратура е обвинила Георги Харизанов за закана за убийство. На Харизанов е наложена мярката за неотклонение „подписка”. През 2010 г. на Харизанов е повдигнато и второ обвинение – за закана за убийство, което се гледа в Софийски районен съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com