Румен Овчаров осъди за втори път Яне Янев за клевета

2550
Румен Овчаров осъди за втори път Яне Янев за клевета
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на енергетиката Румен Овчаров спечели и второто дело за клевета срещу Яне Янев, лидер на "Ред Законност и справедливост" (РЗС) и съветник на премиера.

Софийският градски съд обяви за виновен председателя на РЗС и го осъди да плати обезщетение от 2000 лева, съобщиха от БСП-София. Освен това Янев ще трябва да покрие и разходите по делото, които са на стойност 1900 лева.

Румен Овчаров: ДПС почва открито да действа като турско оръжие

Вероятност да пострадаме от спирането на газовите доставки към Украйна има, но има и възможности. Има една приказка на Конфуций –...

Бившият енергиен министър спечели първото дело през април миналата година. Тогава съдът наложи на Яне Янев административно наказание – глоба в размер на 1500 лева, уважи и гражданския иск срещу него в размер на 10 000 лева, като той трябваше да заплати и разноските по делото от 1200 лева.

"Правосъдието в България днес стигна дъното. Доскорошната председателка на Съюза на съдиите Таня Маринова осъди Яне Янев за обида на енергийната мафия. Делото бе заведено от Румен Овчаров по поръчка на ментора му Красимир Георгиев-Фронтиера, който бе представляван от адвокатската кантора на Даниела Доковска, прочута с успешните "куфарни защити" на повечето червени мафиоти", се казва в съобщение на пресцентъра на РЗС във връзка с делото.

"И четирите дела, заведени от енергийната мафия срещу Яне Янев за обида, се разпределиха "случайно" в Софийския районен съд (СРС) на членове на Съюза на съдиите, въпреки че те са малцинство в най-големия български съд. Същият този Съюз на съдиите, чиито досегашни лицемерни крясъци в публичното пространство бяха именно срещу липсата на случайно разпределение на делата, не се посвени да използва този чудовищен порок на съдебната ни система, за да се саморазправи с един от главните критици на половинчатите съдебни реформи. Подаваните от защитниците на Яне Янев жалби, възражения и отводи остават глас в пустинята на българското правораздаване", се казва в позицията на РЗС.

"По предишно дело Яне Янев бе осъден и от друг член на Съюза на съдиите - Силвия Цепова, чиито мотиви дори не бяха подписани от нея и бяха съставени в адвокатската кантора на мъжа й, която по това време извършваше правното обслужване на криминално фалиралата КТБ. И отново нищо. Политическият съвет на РЗС счита, че наглото издевателство, което се осъществява от енергийната мафия чрез поръчкови присъди на членове на Съюза на съдиите над лидера на РЗС, писани в кантората на г-жа Доковска, е предизвикателство към всички почетени хора. От днес ние смятаме, че мафията в България си има съдебна власт и тя е обявила открита война на всеки, който й се опълчи. Апелираме ВСС най-после да излезе от летаргичното си състояние и да спре безропотно да обслужва наглите прищевки на един файтон контролирани и купени магистрати, прикриващи се в ръководните органи на Съюза на съдиите, и да хване юздите на съдебната власт здраво в ръцете си", заявяват от партията на Яне Янев.

РЗС сезира Цацаров за натиск на Овчаров върху магистрати

„Корупцията остава най-тежкият проблем за нашата държава поради невъзможността да се осъществи истинска съдебна реформа вече 25 г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com