Ромите в Галиче спряха децата си от училище заради страхове от побой

24284
Ромите в Галиче спряха децата си от училище заради страхове от побой
Снимка: БГНЕС

От днес в село Галиче жителите на ромската махала спряха децата си от училище заради тормоза, който, според тях, налага сина на кмета Ценко Чоков – Мартин.

Пред камерата на bTV малко момиче каза, че я е страх и не иска да ходи на училище, макар никога да не е имала проблеми с Мартин. Племенникът на друга жена обаче е бил блъскан и главата му – натискана в бравата на вратата на класната стая. Друго момче се оплака, че „както си седял на пейката и си бил запалил една гума, пет момчета, заедно с Мартин, дошли и го ударили с тръба”.

Синът на кмета от Галиче Ценко Чоков също бие наред, оплакват се хора

Синът на известния кмет на село Галиче Ценко Чоков бие наред в населеното място. Това твърдят хора от Галиче. Дванайсет години след пъ...

Кметът Чоков отговори, че ако действително синът му е пречка, той ще го премести от училището. Той обаче посочи, че дори и така децата на жителите от ромската махала пак няма да ходят на училище, както е било установявано в миналото с проверка. Вчера намерих бележка на джипа си, на която имаше заплаха за физическа саморазправа.

Всичко това се случва заради идващите избори. Аз не позволявам ромите да си прокарат политиката в селото и затова сега се случва това, каза Чоков. Веднага обаче роми отвърнаха, че са гласували за Ценко Чоков, а един от тях лично му е помагал, за да го изберат. Той отрече да е взимал пари, за да стане Чоков кмет, но каза – ако съм вземал, значи Чоков ми ги е дал.

Друга ромка се оплака, че е имало побой, защото просто са си секли дърва от гората. Гората обаче е била собственост на Чоков, а той заплашил ромчетата с пушка-помпа. На въпрос дали е имало разрешение да секат, ромката не отвърна конкретно. Чоков каза обаче, че е подал жалба пред полицията и няма нищо такова.

От полицията обясниха, че вече има денонощен патрул в селото. За превишена скорост е задържан и синът на кмета - Мартин. Това е станало след като случаят стана достояние на медиите.

Учителка счупи ръката на ученик с метла

Пореден случай на насилие над ученик разбуни духовете. Този път обаче не става въпрос за побой между връстници, а за издевателство от с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com