Разотивайте се, ще използваме сила, предупреди в края на протеста МВР

26589
Снимки: Ранобудните студенти

Протестът за днес приключи. Последната голяма група протестиращи вече се стопи, след като полицията буквално съпроводи до „Орлов мост” скандиращите „Оставка” граждани.

Полицията призоваваше всички протестиращи да се прибират, защото според закона са забранени масови събирания след 22:00 часа. Предупреждението гласеше, че ако гражданите не се подчинят, силите на реда ще употребят сила.

Жандармерията раздели на две протеста, Ректората остава окупиран

Жандармерията окончателно успя да раздели протестиращите и да разчисти пространството около Народното събрание. Силите на реда изтласк...

При разчистването на платното пред централния вход на Ректората беше арестуван един човек. Все още има група протестиращи, които стоят на тротоара пред централния вход на Софийския университет, а полицията ги е обградила.

Служителите на реда започнаха да събират личните карти на протестиращите, въпреки че те се намират на тротоара. Звезек попита дали целта на операцията не е да бъде намерен Христо Бисеров. Един от протестиращите попита защо полицаите не се легитимират, не съобщават името и чина си, когато искат лични документи и дали това не е нарушение на закона. Полицаите прибраха и металните заграждения, които по-рано днес бяха "отвлечени" от демонстрантите и с тях беше направена барикада на "Орлов мост".

Стана ясно и че при разделянето на протеста пред Народното събрание от жандармерията едно момче е пострадало – най-вероятно има счупен крак. То беше откарано с линейка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com