Раздават за четвърти пък наградите "Валя Крушкина – журналистика за хората"

3346
Раздават за четвърти пък наградите "Валя Крушкина – журналистика за хората"
Снимка: Thinkstock

Четвъртите медийни награди за качествена и обективна журналистика "Валя Крушкина – журналистика за хората" ще бъдат връчени тази вечер на церемония в Първо студио на БНР. Освен голямата награда, която се присъжда за цялостен принос в отразяването на актуални теми у нас, ще бъдат дадени и награди в 6 категории – печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист.

Годишните награди на името на журналиста Валя Крушкина бяха учредени през септември 2012 г., няколко месеца след нейната смърт.

Властта срещу журналистиката в България: Поредна част

Незавидното ниво на медийна свободна в България, падането в класацията на "Репортери без граница" по този показател и липсата на полити...

Конкурсът представлява витрина на всичко онова, което представлява журналистиката през изминалата година. Това коментира пред националното радио Илияна Николова изпълнителен директор на Фондация “Работилница за граждански инициативи“:

"Журито винаги стига до единодушно решение. За мен конкурсът тази година беше различен най-вече с материалите, които получихме. В предишните три издания имаше много неща, свързани с политиката и разследващата журналистика. Тази година материалите са повече свързани с живота и проблемите на хората. Ние виждаме една снимка на проблемите, които съществуват в обществото", каза Николова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...