Работници в Раднево излязоха протест, 9 месеца са без заплати

28492
Работници в Раднево излязоха протест, 9 месеца са без заплати
Снимка: БГНЕС

Над сто души, служители на фирма "Ремотекс" в Раднево, излязоха на протест днес. Те на са получавали заплати от девет месеца,съобщи БГНЕС.

Основната дейност на фирмата е ремонт и поддръжка на минна техника. От месец хората не са на работа, водят се в едномесечен платен престои.

Рано сутринта служителите на фирмата се събраха пред затворените врати на предприятието, с надежда, че някой от ръководството ще се срещне с тях. А те - да разберат кога най-сетне ще получат забавените си възнаграждения за положения от тях труд.

От ръководството на фирмата не дойде никой, но при хората пристигна кметът на Раднево Юлиян Илчев. Той застана пред събралите се обезверени и тъжни хора, за да обясни, че заплати ще има до дни, даже най-вероятно още от утре. Той е провел редица срещи и разговори с ръководството на фирмата. "Това, което съм направил, влязох в контакт с ръководството, разговаряхме със тях. Казах им, че трябва да се започне изплащане на заплати. Те увериха, че до дни, даже още утре най-вероятно ще започне изплащане", каза Илчев.

Работниците вече са в безизходица. Някои са със спрян ток, други са попаднали под ударите на съдия-изпълнител.

"Ами, трудно, много трудно, почти всички имаме заеми към банките. И почти всички сме на съдия-изпълнител, защото винаги сме лъгани, мамени, от десет години ни бавят заплатите. Мълчаха си хората, защото са в затруднение, всеки има деца", разказа Енчо Тенев.

"Не мога да живея по такъв начин. На мен ми е обидно, че нямам 50 лева да си платя тока. Сама съм, дъщеря ми е безработна. И не знам какво да правя", каза през сълзи Марина Христова.

Хората се разотидоха с надежда, че думите на кмета ще станат реалност и те ще получат заплатите си в най-скоро време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com