Протестите отслабват преди неделния импулс

9605
Протестите отслабват преди неделния импулс

Протестите срещу монополите и политическата класа в България стават все по-слаби. В София днес за около час и половина шествието се раздели на две, като част от гражданите направиха совалка до парламента и паметника Левски, а останалите спореха на Орлов мост за бъдещите си действия. Подобна бе и ситуацията във Варна. Там гражданите се концентрираха преди всичко в избистрянето на исканията си, което предизвика множество спорове.

В Бургас протестът започна с патриотични песни от 50-ина граждани. В началото един от организаторите Михаил Неделчев, член на инициативния комитет, който бе избран вчера, обясни, че се опитват да се свържат с инициативните комитети от цялата страна и да участват в срещата в столицата в понеделник, на която ще присъстват и синдикатите. Целта е да се изяснят исканията на гражданите, за да може да бъдат наистина постигнати.

Протестиращите в София: Ако не ни чуете, ще ни усетите

Пряка демокрация, солидарност, истина, единство. Това е нашият манифест и ние няма да се огънем пред политическата класа, която точно...

Очаква се нов импулс протестите да получат в неделя. В почивния ден комитетите в цяла България изразяват готовност да напълнят улиците по подобие на същия ден през миналата седмица, предаде БЛИЦ.

Същевременно обаче bTV цитира проучване на Галъп, според което желанието на хората за участие в протести намалява. Принципната подкрепа за демонстрациите остава висока - преди оставката на кабинета тя достигна нива от над 90%, а сега близо 70% смятат, че хората трябва да продължат. 

На въпрос дали смятат да участват в някои от протестите, насрочени за неделя, 29% от запитаните са казали „Да”, 19% все още се чудят, но цели 61% са категорични, че нямат такова намерение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com