Протестиращите в София: Ако не ни чуете, ще ни усетите

7728
Протестиращите в София: Ако не ни чуете, ще ни усетите

Пряка демокрация, солидарност, истина, единство. Това е нашият манифест и ние няма да се огънем пред политическата класа, която точно тези думи я плашат. Ще намерим начин как да постигнем това. Конкретните ни действия ще бъдат концептуализирани, но най-важното е да имаме помежду си солидарност. Това обяви един от протестиращите, излязъл за поредна вечер на Орлов мост, предаде БГНЕС.

Този път столичният протест беше чувствително по-малоброен от предходните.

"Трябва да кажем на всички политици, че ние не сме тълпа, не сме безидейни. Имаме визия, основана на най-добрите политически модели в Европа", каза още протестиращият. Ако не ни чуете, ще ни усетите, ние идваме, закани се той.

Настроението на протестиращите в София се промени след пристигане на група от около 50 младежи, скандиращи "Без партии" и размахващи национални знамена. Малко след тях се появи и Янаки Ганчев. След това протестиращите решиха потеглят на шествие до президентството. По пътя си те спряха за минута мълчание на мястото, където стана сблъсъкът между органите на реда и недоволните граждани в началото на седмицата. След това шествието от около 200 души тръгна устремено по жълтите павета с викове "Всеки ден ще е така до победата!"

Омбудсманът: Трябва да има законова основа за участието на гражданите в ДКЕВР

В писмо омбудсманът на републиката Константин Пенчев отговори на протестиращите в Добрич, които изпратиха Декларация във вторник до н...

По-рано около 100 активисти се събраха на столичното кръстовище при Орлов мост, за да дискутират и да дебатират бъдещите си искания. Всеки от протестиращите можеше да вземе думата и да изрази своето мнение и предложения пред събралите се хора. През това време за първи път тази седмица трафикът по един от най-оживените булеварди в столицата остана без проблеми. Не се усещаше и никакво напрежение от протестиращите. Липсваше и полицейска охрана около тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com