Протестиращи преследваха Манолова, предложиха да й платят за оставка, а такси отказа да я качи

39448

Протестиращи се опитаха да попречат на зам.-председателя на парламента Мая Манолова да си тръгне от района на Президентството, предаде „Фокус”.

Манолова се опита да разговаря с хората, но диалогът беше труден. "Хората ме помолиха да спра да разговарям с тях, спрях – кое е ненормалното. Не драматизирайте", отвърна Манолова на въпрос на медия, попитана дали й е удобно да работи в подобна обстановка.

Манолова: Избирателните списъци стават все по-неадекватни

Все по-нереални и неадекватни стават избирателните списъци спрямо населението на страната, заяви председателят на Временната комисия за...

Хората един през друг й задаваха въпроси за актуализация на бюджета и за това кога правителството ще подаде оставка. Манолова заяви, че парламентът винаги е бил отворен за обществото и всеки, който е искал да изрази мнение е имал такава възможност. Протестиращите поискаха да им се даде възможност да разговарят с повече народни представители и настояха за повече прозрачност за работата на Народното събрание.

Тя беше оградена първоначално от няколко десетки протестиращи, които впоследствие се увеличиха. Те я освиркаха и скандираха "Червени боклуци", "Оставка", "Довиждане".

Над 10 служители на полицията охраняваха зам.-председателя на парламента. Охраната и служители на полицията я заградиха, за да може тя да се придвижи напред, при което протестиращите започнаха да се приближават още повече.

Те протягаха към нея с пари – по 2 лева и я питаха "колко иска, за да си подаде оставката". "Имате ли нервна система, г-жо Манолова", питаха протестиращи. Млад мъж вървеше плътно до нея и й подаваше пари в ръцете.

Контрапротестът иска оставката на Йовчев, бил толерантен към агресивните демонстранти

Пореден контрапротест в София се състоя днес преди обед, съобщава btV. Защитниците на кабинета "Орешарски" се събраха пред германското...

Мъж от групата около нея й подаде българския трибагреник с думите: “Подарете по едно знаме на турците!”


След като диалог не се получи, Манолова се опита да тръгне към улица "Позитано", но протестиращите я последваха и се опитаха да възпрепятстват тръгването й.

Тя се опита да се качи в такси пред Съдебната палата, но шофьорът отказа, след което сътрудниците на Манолова повикаха служебен автомобил, който я отведе.

Полицията се опита да обясни на протестиращите, че нямат право да са там – пред сградата на бившия партиен дом, тъй като техният протест не е съгласуван със Столична община. От своя страна актьорът Ивайло Захариев, който вече седмици наред всеки ден е на улиците, за да иска оставката на правителството, коментира, че има право да протестира по Конституция.

КБ внесе в парламента проекта за нов Изборен кодекс

Коалиция за България внесе в парламента проект на нов Изборен кодекс. Това обяви на пресконференция в Народното събрание зам.-председат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com