Протестиращи пред НС не пуснаха Мая Манолова да влезе

15013
Протестиращи пред НС не пуснаха Мая Манолова да влезе

Стотина протестиращи освиркват сградата на Народно събрание, предаде Агенция „Фокус”. Те скандират „оставка”.

Пред главния вход на Народното събрание са се събрали десетки граждани, които протестират срещу управляващите. Протестиращи велосипедисти отново преминаха покрай сградата на парламента, спряха се за момент и с викове „Оставка” подкрепиха протеста.

Днес протестират и срещу кмета на Долна баня

Днес от 12.30 ч., ще се проведе 35-и по ред и 2-ри в София протест пред Софийска Областна Администрация под надслов "Искаме оставката н...

Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова не успя да влезе от служебния вход на парламента. При опит да заобиколи, тя бе посрещната от протестиращите, които започнаха веднага да я освиркват, да използват нецензурни думи към нея, и да искат оставка.

На въпрос, какво им е казала, Мая Манолова заяви, че просто не е могла да влезе от служебния вход и търси начин да влезе в сградата на Народното събрание. Полицаите й направиха път и тя премина през загражденията.

Протестиращите са издигнали лозунги, които гласят: „Гражданите да избират министри и всички висши длъжност”, „Как да ви обичам на инат”, „Блокада на парламента”, „Урок номер 7: Фасадната демокрация не е демокрация”. И тази сутрин гражданите, които се включват в протеста, получават безплатно кафе, като инициативата гласи: „Кафето е от нас, оставката е от тях”.

Протестиращите могат да си вземат и баница и кисело мляко, които се раздават безплатно. Полицейското присъствие е засилено, като загражденията достигат до храм-паметник „Александър Невски”. Протестиращи има и на задния вход на Народното събрание.

Очаква се засилено полицейско присъствие на протеста в Пловдив

Очаква се тази сутрин да бъде засилено присъствието на протестиращите пред сградата на областната управа в отговор на подготвяната масо...

В момента протестиращи има около цялата сграда на Народното събрание: пред сградата на парламента, до служебния вход и до паметника на Цар Освободител. На няколко пъти демонстрантите пред Народното събрание се опитаха да блокират движението по бул. "Цар Освободител", но полицията не им позволи.

Буквално преди минути при поредния опит за блокада, протестиращите успяха да спрат движението. Остава засилено полицейското присъствие.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com