Протестиращи: На 10 януари вече тях ще ги е страх от нас

40670
Протестиращи: На 10 януари вече тях ще ги е страх от нас

„Примирихме се. Това правителство няма да си тръгне с добро. Ще трябва да запретнем ръкави и да свършим работата. Отлагахме 200 дни... или пък 20 години... или пък 70 години... На 10 януари ще направим каквото беше нужно, така че България няма да има повече престъпна власт. Вече тях ще ги е страх от нас.”

Това заявиха протестиращи в социалната мрежа Facebook. В събитие, озаглавено „Тържествено приключване на мирните протести”, те обявяват, че е възможно на 10 януари да започне радикализация на демонстрациите.

В столицата се проведе протест срещу кабинета „Орешарски”

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе в столицата, предаде БНР. Протестиращите се събраха на пл. „Независи...

Организатор на събитието е Явор Никифоров, който е едно от лица на протестите в последните месеци. „Съгласен съм с предложението да се съберем и да поговорим за тактика за 10-и. Много от вас го предложиха и явно има нужда от това. Аз вече имам собствен план, който смятам да не издавам прекалено, както и всеки от вас може да действа както той намери за добре, така че да вреди НА ПОЛИТИЦИТЕ и тяхния комфорт а не на обикновени българи.... Но който има нужда да обсъди екипни действия - да заповяда на 6-и януари след ежедневното шествие около 19:30 зад паметника на Цар освободител”, е написал Никифоров в мрежата.

Призиви за радикални действия отправиха мнозина недоволни от правителството. „Как да ги изметем най-лесно? Май наистина вече трябва да вземем паветата!" е само един от десетките апели за смяна на досегашната тактика на протестиращите.

Друг човек, който се е заявил като участник в събитието, заявява: „Приятели, имате време до 10-и седнете сами някъде и се замислете какво се случва,дали положението в страната ви харесва. Дайте си сметка, че 7 месеца опитахме всякакъв вид мирни протести разграничавахме се от провокатори, от така наречените "ултраси". Сега е време за нещо ново, време е да се обединим и да покажем че протеста не е затихнал и че сме готови на гражданско неподчинение”.

Към момента близо 1000 души са обявили, че ще участват в събитието.

И в новогодишната нощ: 201 дни ви питаме "кой", а отговор няма

Засилено полицейско присъствие има в центъра на столицата в Новогодишната нощ, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Около ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com