Протест пред Народното събрание и тази вечер - с мотото "Ще метем!"

8824
Протест пред Народното събрание и тази вечер - с мотото "Ще метем!"

Протест пред Народното събрание под мотото "Ще метем!" заради бламираната от парламента съдебна реформа се организира и тази вечер от 18.30 часа.

Събитието се организира във Facebook и бързо набира подкрепа.

Борисов и Плевнелиев - с различен прочит за Христо Иванов

От гордост до благодарност за „единството“ – това са реакциите на първите ни политически мъже относно съдебната рефор...

"За" предложението на АБВ (и ДПС) как съдът да остане политически зависим, а прокуратурата да бъде по-безконтролна и подчинена на главния рекетрьор гласуваха 204 народни представители, които се отметнаха от първоначалните си подписи. Цялото ГЕРБ, АБВ, ПФ и Атака гласуваха "ЗА", 10 от РБ бяха "въздържали се" /предателство е слаба дума за това/. Министърът на правосъдието подаде оставка, което е най-достойният политически акт за последните години. Довечера ще се съберем, за да запалим свещ за тази реформа. Заповядайте в 18.30 пред Народното събрание“, се посочва в съобщението за събитието.

Трябва да разберат, че не могат да заметат това, което зацапаха, заявява един от организаторите на събитието и призовава за по-масово присъствие, отколкото на вчерашния протест.

Вчера вечерта, 9 декември, особено в социалните мрежи имаше истинска вълна на възмущение от действията на парламента. Обобщаваме палитрата от мнения с това на Емил Джасим: "Реформата не била праВоСъдна, а праСоВъдна, но ни крепи надеждата, че ще стане праСоСъдна".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com