Протест и пред НАТФИЗ тази вечер

39160
Протест и пред НАТФИЗ тази вечер

Протестиращите срещу правителството блокираха движението по една от централните пътни артерии на София - улица "Г.С. Раковски". Недоволните окачиха върху тролейбус на столичния градски транспорт транспартант с надпис "Оставка", пише Блиц.

Протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски са пред сградата на НАТФИЗ. Движението на тролеите по ул. "Г. С. Раковски” е спряно. На земята са опънати два плаката, гласящи „Орехите падат!” и „Оставка! Оглушарски, чуй народа!”, като на втория плакат е нарисуван Пламен Орешарски.

Гражданско неподчинение и неплащане на данъци - предложението на студентите

Студентите излязоха на стълбите пред Ректората с остри речи, призовавайки за гражданско неподчинение и спиране на плащането на данъци, ...

Протестиращите пеят химна на България и свирят на свирки и вувузели.

Междувременно студентският съвет на Пловдивския университет се разграничи от окупацията на висши учебни заведения, предаде „Фокус”.

Те изпратиха до медиите становище, в което изказват мнението си, че университетите не са място за изява на гражданското недоволство и протести срещу изпълнителната и законодателната власт на България. Затваряйки университети се блокира достъпът на студентите до висше образование, а на преподавателите и администрацията до работните им места. Всеки един член на този съвет обаче е отделен гражданин и е свободен да изрази мнението и позицията си както намери за добре, без да нарушава законоустановения ред, се казва още в становището. Студентите, като най-голяма сила, ако са обединени, биха постигнали всичко. Именно те са активът и движещата сила на обществото. Крайно време е държавата да започне да работи за младите хора като ги подкрепя, а не да ги кара да бягат от нея. Държавата няма да се подобри, ако всички са пасивни, затова е похвално, че повечето студенти днес изразяват гражданската си позиция, пишат още от студентския съвет на Пловдивския университет.

 

Съюзът на артистите в България официално подкрепи студентите

Съюзът на артистите в България (САБ) подкрепя студентите, които протестират с окупация на висшите училища, съобщават от съюза. "САБ по...

Снимка: NOрешарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество