Променяме плана на Царево в частта за Странджа, обеща Десислава Терзиева

18883
Променяме плана на Царево в частта за Странджа, обеща Десислава Терзиева
Снимка: БГНЕС

Промяна на Общия устройствен план на община Царево в частта, засягаща природен парк "Странджа", ще има. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева по време на днешния парламентарен контрол.

Вчера, 30 януари, от партия "Зелените" внесоха официално искане до министъра на околната среда и водите Искра Михайлова за спиране на реализацията на ОУП на Царево. Сега обаче Терзиева обясни, че ще се направи промяна, за да се удовлетворят всички искания по казуса.

"Зелените" посочиха четири лъжи, тиражирани за парк "Странджа"

Сагата със застрояването на природния парк „Странджа” продължава с пълна сила, след като днес „Зелените” официа...

Поставеният срок за промени е в края на следващата седмица. Променият ОПУ ще бъде съгласуван и с Министерство на околната среда и водите, както и с Министерство на културата.

"През 2008 г. е одобрен общ устройствен план на Царево и заповедта се обжалва. Именно така започва съдебната сага. На 15 януари 2014 г. е прекратено производство по заповедта", припомни историята на случая Десислава Терзиева. Тя изтъкна, че именно устройственото проектиране е един от основните елементи на регионалната политика, пише „24 часа”.

Проблемът с общото устройствено планиране на Черноморското крайбрежие не е от вчера, изтъкна Терзиева. Всеки е бил свидетел на безумни градежи и презастрояване, призна министърът. Промените в ОПУ на Царево са най-правилното решение за момента, сподели и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. От своя страна тя обясни, че подобно решение ще позволи и изготвянето на една актулна екологична оценка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com