Прокуратурата проверява МВР за подслушванията

8689
Прокуратурата проверява МВР за подслушванията

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по повод подадения му от лидера на БСП Сергей Станишев сигнал за подслушвани от МВР държавници и бизнесмени. Днес, в 14.30 ч. главният прокурор връчи на министъра на вътрешните работи разпореждането за извършване на проверката, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, предаде Стандарт нюз.

Въпросният сигналът съдържа твърдения за извършени от служители на МВР престъпления по служба – конкретно за нерегламентирано използване на СРС.

Шпионската мания тресе България

Твърденията на лидера на БСП Сергей Станишев, че автомобил "Крайслер Вояджър" е използван за подслушване на политици и бизнесмени, може...

Проверката се извършва на място в МВР лично от прокурори от Софийска градска прокуратура и Специализираната прокуратура, с оглед данни за евентуални престъпления по чл. 282 и чл. 284в НК. Проверяващият екип се състои от десет прокурори и се ръководи от градския прокурор Николай Кокинов и заместникът му Роман Василев.

Срокът за приключване на проверката е 12.04.2013 г., като до 16.04.2013 г. проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала, се казва в съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com