Прокуратурата приключва проверката на ДКЕВР и ЕРП-тата след две седмици

5777
Прокуратурата приключва проверката на ДКЕВР и ЕРП-тата след две седмици

Върховната административна прокуратура ще приключи с проверката на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и на електроразпределителните дружества на 22 март. Това съобщи лично главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите на Цацаров една седмица след това ще бъдат оповестени данните от тази проверка. „На 5 март излезе междинният доклад на Върховната административна прокуратура по случая, но е рано да коментирам резултатите”, отбеляза главният прокурор, цитиран от Агенция "Фокус".

Протестиращите: Токът трябваше да падне с 30%

ДКЕВР е направила най-малко възможното за намаляване на цената на тока, заяви енергийният експерт Огнян Винаров, който представлява про...

Прокуратурата започна проверка на дейността на държавния регулатор и на трите електроразпределителни дружества в страната заради високите сметки на потребителите, които бяха мотив за протестите на хиляди граждани в цялата страна.

Същевременно "ЧЕЗ България" и "Енерго-Про" обявиха пред bTV, че обмислят да удължат срока за плащане на сметките. От двете дружества казаха още, че сега няма спиране на тока на нередовни платци, а се пращат предупреждения. И двете дружества се оплакаха, че имат големи загуби заради кражби на кабели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com