Прокуратурата обвинява братята от Враца в непредпазливост, Тодор ги бил удрял с бокс

16969
Прокуратурата обвинява братята от Враца в непредпазливост, Тодор ги бил удрял с бокс

Днес, 13 януари Окръжна прокуратура - Враца привлече като обвиняеми лицата Иван Дамянов (на 32 години) и Десислав Дамянов (на 36 години), двамата от гр. Враца – за това, че на 12.01.2016 г. в гр. Враца в съизвършителство помежду си по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишният Т.Й., вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда - престъпление по чл. 124 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Двамата са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В каква държава живеем: Коментари за Враца от Facebook

Вчера, 12 януари, във Враца след побой от двама братя заради спор относно правилата за движение по пътищата, както обясниха от прокурат...

Припомняме, че около 12,55 часа на 12.01.2016 г. в централната част на гр. Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Т.Й. и братята Иван и Десислав Дамянови във връзка със спазване правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в причиняване на побой на 18-годишния Т.Й. от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце. Разследването до момента е установило, че починалият също е нанасял удари по нападателите си с метален бокс. В резултат на побоя по-късно Т.Й. починал.

Продължават разпитите на свидетели. Назначена е съдебно медицинска експертиза. Иззети са записи от случилото се, направени от случайни граждани, и за съдържанието им е назначена видео-техническа експертиза.

Разследването продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com