Прокуратурата не обвини кмета на Павел баня, който блъсна и уби пешеходец

5517
Прокуратурата не обвини кмета на Павел баня, който блъсна и уби пешеходец

Към момента кметът на община Павел баня Станимир Радевски не е привлечен в качеството на обвиняем, съобщиха от Окръжната прокуратура - Стара Загора.

Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура-Стара Загора и под нейното ръководство е извършен оглед на местопроизшествието, назначени са три експертизи - съдебно-медицинска, физико-химична и автотехническа - съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Към настоящия момент няма привлечен в качеството на обвиняем, информира Kazanlak.com.

Станимир Радевски започва четвърти мандат в община Павел баня

В община Павел баня Станимир Радевски започва четвърти мандат на управление след инфарктни два тура на местните избори. Радевски спече...

Ето какво е установила Окръжната прокуратура относно ПТП-то, при което кметът на Павел баня Станимир Радевски снощи уби велосипедист:

На 16 ноември 2015 г., около 18,45 часа, на пътя от гр. Павел баня за с. Виден, общ. Павел баня, лек автомобил, марка „Лада“, със старозагорска регистрация, е застигнал движещия се по пътното платно пешеходец Георги Георгиев, на 64 г. от с. Виден.

Георги Георгиев се движел вдясно по пътното платно, като е бутал велосипед.

От другата страна на велосипеда се движела внучката на Георги Георгиев, която е на 18 г. Тя не е пострадала.

Лекият автомобил „Лада“, застигайки пешеходеца Георгиев, го ударил. Веднага е уведомена полицията в гр. Казанлък. На място е пристигнал полицейски екип и екип на Спешна помощ от гр. Казанлък

Колоездач загина, след като беше блъснат от кмета на Павел баня

Около 19 ч. тази вечер по пътя между село Виден и град Павел баня кметът на Павел баня Станимир Радевски е блъснал с колата си велосипе...

Пострадалият пешеходец е починал в линейката на път за болницата. Установено е, че лекият автомобил „Лада“ е собственост на община-Павел баня и е бил управляван от Станимир Радевски от гр. Павел баня.

Водачът на автомобила е тестван за алкохол с техническо средство „Дрегер“, което е отчело нула промила. Взета е кръв от водача за извършване на химическо изследване за наличие на алкохол в кръвта.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 ал. 1, буква "В" във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс - за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство и по непредпазливост причинена смърт.

Припомняме Ви, че снощи около 19.00 ч. по пътя между село Виден и град Павел баня кметът на Павел баня Станимир Радевски е блъснал с колата си велосипедист, който е починал в катастрофата. Това потвърди началникът на РУ-Полиция в Казанлък Стойчо Крачолов.

Възрастният мъж с колело е бил с внучето си, което за щастие не е тежко пострадало, но велосипедистът е починал. Радевски е шофирал и е бил сам в колата.

Лютви Местан се намеси по делото за обжалване на изборите в Павел баня

На фаталния петък 13-и ноември от 14 часа Административният съд Стара Загора ще разгледа делото по искане на кандидата за кмет на Павел...

 Междувременно днес в Павел баня на извънредна сесия на Общинския съвет бе избран негов председател след повторен опит. Шендоан Халит, кандидатура на ДПС, събра 10 гласа „за“ срещу 7 за опонентката му Недка Кавръкова от коалиция "Обединиение" на кмета Станимир Радевски. Съветниците на ДПС в Павел баня са 8, на Радевски – 4-ма, на БСП-2-ма и на ГЕРБ – 3-ма.

До повторното гласуване за председател на съвета се стигна след като миналата седмица част от общинските съветници пуснаха празни бюлетини и на практика не подкрепиха нито един от двамата кандидати.

За утрешния ден е отложено делото за местния вот в община Павел баня.

Адвокатите на жалбоподателите от ДПС заявиха, че има съществени нарушения на изборния процес и при броене на бюлетините информира Радио Стара Загора.

Мотив за това е, че протоколът на ОИК - Павел баня е подписан с особено мнение от секретаря и от двама членове на комисията, както и че в края на изборния ден са подадени 10 жалби в няколко изборни секции.

Станимир Радевски започва четвърти мандат в община Павел баня

В община Павел баня Станимир Радевски започва четвърти мандат на управление след инфарктни два тура на местните избори. Радевски спече...

На това основание жалбоподателите настояха пред съда да се открие производство за оспорване на всички протоколи от СИК в Павел баня, както и на крайния протокол на ОИК, да се назначи съдебна експертиза за повторно броене и да се явят свидетели. Ответните страни пък обориха твърденията.

Знаете, и двата тура на местните избори в Община Павел баня бяха белязани с редица нарушения на изборния процес, свързани с неправомерна агитация, раздаване на бюлетини с предварително откъснати серийни номера, струпване на хора по секциите, заплахи срещу граждани и журналисти, както и множество скандали.

 

 

 

Отново отложиха делото за местния вот в Павел баня

Административният съд в Стара Загора отново отложи делото за местния вот в Павел баня, този път за сряда, 18.11.2015 г. от 14.30 часа. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com