Проф. Константинов: Вземете парите и гласувайте, за когото си искате

4532
Проф. Константинов: Вземете парите и гласувайте, за когото си искате
Снимка: БГНЕС

"Апелирам към търгашите на гласове да приключат договорката по-рано, докъм 16,00 часа, за да няма забавяне. А на хората, които се продават, казвам – вземете парите и гласувайте за когото си искате".

Toва каза с усмивка в ефира на БНТ математикът проф. Михаил Константинов, ръководител на “Информационно обслужване”, която ще обработва протоколите от местните избори, съобщава Topnovini.bg.

Проф. Михаил Константинов: Избори през юли са невъзможни, да си починем от политически глупости

Абсолютно невъзможно е да има избори през юли. Това е казано и в Конституцията, и в Изборния кодекс, но явно те не се четат. Така бивши...

За да не става струпване в края на изборния ден математикът призова на шега търгашите на гласова „овреме да образоват хората си и да приключат по-рано, а не да се чака последният момент“.

„Хората нека си направят избора преди да влязат в тъмната стая. До 20 часа трябва да е приключило гласуването“, посъветва експертът.

 Според проф. Константинов няма как да се случи изборен туризъм, без да е замесен кметът. Такива неща щели да се случат в малките села, където малко хора могат да обърнат вота, но записването на изборните туристи не ставало без кмета. Той бил наясно с всичко. „Дали ще гласуват за него... Да се досетим".

Попитан дали ще може да се гласува в секция с 500 избиратели, след като имаме на места по 5 бюлетини и средно време 3 минути за гласуване, експертът каза, че за него няма проблем.

Михаил Константинов очаква ГЕРБ да спечели всички големи общини на изборите

По време на местните избори очаквам ГЕРБ да спечели всички големи общини. Това каза проф. Михаил Константинов, математик и политически ...

„Гласува се със застъпване и хората се въртят. Нека в такива секции да се отворят по две или три тъмни стаи. Няма никакъв проблем и това ще ускори процеса”, обясни професорът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com