Пробите от заразеното с антракс месо са положителни

6670
Пробите от заразеното с антракс месо са положителни
Снимка: Getty Images / Guliver

Всички проби от заразеното с антракс месо са положителни. Това съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните, цитирани от БНР.

От заразеното с антракс месо бяха направени наденици, оказа се, че има и произведени кебапчета в транжорна във варненския квартал "Аспарухово". Оттук нататък органите на МВР трябва да продължат разследването, тъй като до този момент собственикът на транжорната отричаше да е получавал заразеното месо.

Продължават действията за спиране на евентуална зараза от антракс

Във Варненско продължават да бъдат взимани мерки за спиране на разпространението на евентуална зараза от антракс. Извършена е дезинфекц...

Доктор Дамян Илиев, изпълнителен директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) съобщи за БНР, че в село Млада Гвардия, ваксинацията на животните е приключена, но ситуацията ще продължава да се следи от Агенцията и карантината ще отпадне, след като се установи, че животните имат имунитет, което се очаква да стане до седмица. Той допълни, че ще бъде ваксинирано и стадо от триста овце във ферма в община Ветрино, тъй като и те са били на паша в селото.

От Регионалната здравна инспекция във Варна съобщиха, че пробите, взети от 28-те души, които са консумирали заразеното с антракс месо, са отрицателни. На всички контактни с месото хора бяха раздадени профилактично антибиотици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...