През по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево

1019
През по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево
Снимка: Pixabay

Днес ще бъде тихо. Минималните температури ще са между 11° и 16°. През по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще се появи слаб, до умерен югозападен вятър. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 27° и 32°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

В неделя температурите скачат до 30 градуса

През нощта ще бъде ясно. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса. В неделя ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове...

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста, по северното крайбрежие – купесто-дъждовна облачност, където на отделни места ще превали и прегърми. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен запад-югозападен вятър, който по време на гръмотевична дейност ще се усилва и променя посоката си. Затоплянето ще продължи и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

След високите температури през последните два-три дни, от вторник започва промяна на времето. Отначало от северозапад, а до вечерта във вторник и от североизток, с усилване на вятъра, температурите ще се понижават. Облачността ще е предимно значителна, по-късно през деня от север ще започнат валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места и по-съществени по количество в Северна България. В сряда понижението на температурите ще продължи. В западните райони валежи са малко вероятни, но в останалата част от страната все още ще вали, като значителни ще са валежите на места в Североизточна България. В четвъртък ще има променлива облачност, над по-голямата част от страната, по-често до слънчево. Все още ветровито, но с тенденция до вечерта вятърът да отслабне, на места и да стихне. Минималните температури ще са между 3° и 8° и в отделни, защитени от вятъра котловинни полета е възможно да има слаба слана. Максимални - между 13° и 18°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com