Преброиха делфините в Черно море

5699
Преброиха делфините в Черно море
Снимка: Gettyimages

В шелфовата и дълбоководната зона на Черно море са регистрирани общо 445 000 китоподобни индивида. Те са от трите вида делфини, които обитават водите му - морска свиня - 65 000, афала - 87 000, и обикновен делфин - 293 000 индивида. Това е записано в окончателния доклад, изпратен до Европейската комисия, с който официално се обявяват резултатите от приключилия проект за изследване на неблагоприятното въздействие на риболова върху китоподобните видове в Черно море, съобщава пред вестник „Черно море” Константин Михайлов, ръководител на секция „Ихтиология” в Института по рибни ресурси.

Изследването е обхванало вътрешните, териториалните води и изключителната икономическа зона на България, Румъния и част от Украйна. Заснемането било извършено със специално оборудван самолет и от яхта.

Сондажите за нефт и газ в Черно море трябва да започнат до май 2016 г.

Сондажите за нефт и газ в блок "Хан Аспарух" в Черно море ще започнат между месеците февруари и май 2016 година. Това съобщи управителя...

Общо са регистрирани 1350 наблюдения на делфини. Оценката на тяхната плътност и численост е извършена с помощта на специална софтуерна програма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...